Nationale Staalbouwdag 2013

http://nationalestaalbouwdag.nl/wp-content/uploads/2013/09/336x280-Nationale-Staalbouwdag.jpg

This external event is being held in Dutch, therefore the rest of the article is written in Dutch.

http://nationalestaalbouwdag.nl/wp-content/uploads/2013/09/440x60-Nationale-Staalbouwdag.jpg

De Nationale Staalbouwdag heeft weer een speciaal programma voor studenten Bouwkunde en Civiele Techniek. De dag vindt plaats op donderdag 10 oktober op Vliegveld Valkenburg in het Zuid-Hollandse Katwijk. Het studentenprogramma wordt gesponsord door Rijkswaterstaat en RijnDijk Construction.

Uit een aantal steden worden studenten ‘s ochtends kosteloos met een touringcar opgehaald bij de hogeschool of universiteit. Bij voldoende aanmeldingen rijden er bussen uit Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Heerlen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle. Deze touringcars stoppen onderweg bij een staalconstructiewerkplaats voor een uitgebreide rondleiding. Diezelfde luxe touringcar brengt je ‘s avonds weer terug naar huis of naar station Leiden.

Studenten die met de trein komen, reizen naar station Leiden en worden met pendelbussen naar Katwijk gebracht. ‘s Middags bezoeken zij, samen met personen die met eigen vervoer komen, een staalconstructiewerkplaats in de buurt.

Het speciale studentenprogramma bestaat verder uit de uitreiking van de studentenSTAALprijs en een Masterclass door masterstudenten van studieverenigingen. In de congreszaal zijn lezingen over duurzaamheid en over het spectaculaire project Wei-Wu-Ying Center in Taiwan. In de lounge is er een constructeursseminar dat zich richt op offshore. Op de beurs is er de mogelijkheid om met bedrijven in gesprek te gaan. Daar kun je je oriënteren op de arbeidsmarkt en zijn eventueel stages te regelen.

Toegang tot de dag is gratis. Anders dan voorgaande jaren is de catering niet geheel kosteloos. De lunch (gesponsord door Movares) en de borrel na vieren zijn wel gratis.

Het studentenprogramma Nationale Staalbouwdag 2013:

ca. 8:00 – 12:00 Ochtendprogramma met bussen uit diverse studentensteden
v.a. 9:45 – 11:45 Pendelbussen van station Leiden voor bezoekers die zelf met de trein komen
12:00 – 13:00 Lunch aangeboden door Movares
13:00 – 13:25 Uitreiking StudentenSTAALprijs 2012
ca. 15:00 – 16:00 Masterclass door studieverenigingen
16:00 – 17:00 Gratis borrel op het beursplein
v.a. 15:45 – 17:00 Pendelbussen naar station Leiden voor bezoekers die met de trein vertrekken
17:00 Vertrek bussen naar diverse studentensteden

Meer informatie vind je op http://nationalestaalbouwdag.nl/

Het je interesse en kom je op eigen gelegenheid? Meld je dan aan via http://nationalestaalbouwdag.nl/inschrijven
Wil je met een van de bussen meerijden? Stuur dan een e-mail met (in deze volgorde) je naam, e-mailadres, je school en met welke bus je mee wilt rijden naar:
studenten@bouwenmetstaal.nl